Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 22 kwietnia 2014

ZUPA Z CUKINII Z TWAROGIEM


  • woda - 1.7 litrów
  •  wegeta
  • cukinia
  • lyzeczka tarty chrzan
  •  śmietana - 1 szklanka
  •  mąka - 2 łyżki 
  • ser twarogowy - 30 dekagramów
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  •   pieprz
  •  cukier 
  • sok z cytryny
Zagotuj 1,7 l wody i dodaj kostki Bulionetki Knorr.
Umyj cukinie i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Następnie zalej gorącym wywarem i gotuj na małym ogniu.
Po 10 minutach dodaj chrzan i śmietanę wymieszaną z mąką.
Dopraw do smaku.
Jajka i twaróg pokrój w kostkę. Wyłóż na talerz i zalej gorącą zupą, podawaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz