Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 19 sierpnia 2014

JAJKA Z PASTĄ RZEŻUCHOWO-KUSKUSOWĄ


  • 1/2 szklanki kaszy kuskus
  • 1 szklanka rzeżuchy
  •  2 łyżki oleju pistacjowego
  •  3 łyżki mleka
  •  1 czubata łyżka kremowego serka śmietankowego do smarowania
  •  50 g pestek słonecznika- 1/3 szklanki
  •  1 liść laurowy
  •  sól i pieprz do smaku
  •  jajka ugotowane na twardo


Kaszę zalać wrzątkiem tak, aby woda sięgała 0.5 cm powyżej kaszy. 
Dodać liść laurowy, szczyptę soli, przykryć talerzem i odstawić na 5 minut.
Słonecznik uprażyć na suchej patelni na złoty kolor.
Kaszę, rzeżuchę, olej, mleko, serek, połowę pestek słonecznika,   dodać do jednej miski. 
Wszystko zblendować na gładką pastę- będzie zwarta.
Jajka przekroić na pół i udekorować pastą rzeżuchową.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz