- 1/2 szklanki kaszy kuskus
- 1 szklanka rzeżuchy
- 2 łyżki oleju pistacjowego
- 3 łyżki mleka
- 1 czubata łyżka kremowego serka śmietankowego do smarowania
- 50 g pestek słonecznika- 1/3 szklanki
- 1 liść laurowy
- sól i pieprz do smaku
- jajka ugotowane na twardo
Kaszę zalać wrzątkiem tak, aby woda sięgała 0.5 cm powyżej kaszy.
Dodać liść laurowy, szczyptę soli, przykryć talerzem i odstawić na 5 minut.
Dodać liść laurowy, szczyptę soli, przykryć talerzem i odstawić na 5 minut.
Słonecznik uprażyć na suchej patelni na złoty kolor.
Kaszę, rzeżuchę, olej, mleko, serek, połowę pestek słonecznika, dodać do jednej miski.
Wszystko zblendować na gładką pastę- będzie zwarta.
Wszystko zblendować na gładką pastę- będzie zwarta.
Jajka przekroić na pół i udekorować pastą rzeżuchową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz