Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 28 października 2014

CURRY Z DYNI I KALAFIORA

  • oliwa
  • ząbek czosnku
  • cebula
  • łyżka kurkumy
  • 500 g obranej dyni makaronowej
  • kalafior
  • łyżeczka chilli w proszku
  • 4 gałązki tymianku
  • 200 g pikantnej kiełbasy
  • puszka (400 g) ciecierzycy
W garnku na oliwie smażymy posiekane czosnek i cebulę. 
Wsypujemy kurkumę, podsmażamy, aż lekko się przyrumieni i zacznie mocno pachnieć. 
Wrzucamy dynię i kalafiora pokrojone w kostkę. 
Wlewamy litr wrzącej wody i dusimy na małym ogniu przez 20 minut. 
Doprawiamy chilli oraz posiekanym tymiankiem, dodajemy kiełbasę pokrojoną na małe kawałki. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy opłukaną ciecierzycę, mieszamy i gotujemy 5 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz