- oliwa
- ząbek czosnku
- cebula
- łyżka kurkumy
- 500 g obranej dyni makaronowej
- kalafior
- łyżeczka chilli w proszku
- 4 gałązki tymianku
- 200 g pikantnej kiełbasy
- puszka (400 g) ciecierzycy
W garnku na oliwie smażymy posiekane czosnek i cebulę.
Wsypujemy kurkumę, podsmażamy, aż lekko się przyrumieni i zacznie mocno pachnieć.
Wrzucamy dynię i kalafiora pokrojone w kostkę.
Wlewamy litr wrzącej wody i dusimy na małym ogniu przez 20 minut.
Doprawiamy chilli oraz posiekanym tymiankiem, dodajemy kiełbasę pokrojoną na małe kawałki. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy opłukaną ciecierzycę, mieszamy i gotujemy 5 minut.
Wsypujemy kurkumę, podsmażamy, aż lekko się przyrumieni i zacznie mocno pachnieć.
Wrzucamy dynię i kalafiora pokrojone w kostkę.
Wlewamy litr wrzącej wody i dusimy na małym ogniu przez 20 minut.
Doprawiamy chilli oraz posiekanym tymiankiem, dodajemy kiełbasę pokrojoną na małe kawałki. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy opłukaną ciecierzycę, mieszamy i gotujemy 5 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz