Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 23 lutego 2015

SZPINAKOWA CIECIORKA


  •  250 g cieciorki
  •  400 g świeżego szpinaku
  •  1 cebula
  •  2 ząbki czosnku
  •  100 g serka kremowego - śmietankowy bądź ziołowy
  •  sól, pieprz
  •  gałka muszkatołowa
  •  2 łyżki oliwy z oliwek 
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plastry.
Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę, po chwili dodać czosnek - podsmażyć.
Liście szpinaku opłukać, ewentualnie odciąć ogonki, dodać do podsmażonej cebuli.
Dusić chwile, aż szpinak zmięknie.
Następnie dodać ciecierzycę - całość podgrzać.
Dodać serek oraz przyprawy - dokładnie wymieszać i raz jeszcze podgrzać danie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz