Łączna liczba wyświetleń

niedziela, 1 marca 2015

CIASTO Z POLÓWKAMI JABŁEK


  • 3 jajka
  • 175 g masła
  • 100 g cukru
  • Opakowanie cukru waniliowego
  • Sok i skorka z jednej cytryny
  • 75 g śmietany
  • 300 g mąki
  • 75 g skrobi
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1,7 kg jabłek
  • 3 łyżki jogurtu greckiego

Jajka, mąkę i tłuszcz oraz cukier waniliowy i skórkę z cytryny utrzeć na kremową masę. 
Dodać śmietanę. 
Jabłka obrać poprzekrawać, wyciąć gniazda nasienne, ponacinać miąższ i skropić sokiem z cytryny. Ciasto nałożyć na natłuszczoną blachę, umieścić na nim połówki jabłek i piec w 175 st. C przez 30 minut. 10 minut przed końcem pieczenia posmarować jabłka jogurtem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz