- 2 marchewki
- 2 duże cebule
- papryka konserwowa
- tuńczyk w sosie własnym
- przecier pomidorowy
- świeże listki bazylii
- przyprawy (sól, pieprz, suszone zioła)
Marchew
obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach, cebulę kroimy w kostkę i
razem dusimy na patelni, pod przykryciem, aż warzywa zmiękną.
Następnie odcedzamy nadmiar wody na sicie i zostawiamy do przestygnięcia.
Paprykę konserwową dobrze odsączamy i dodajemy do marchewki i cebuli.
Warzywa miksujemy blenderem.
Na końcu dodajemy przecier pomidorowy, odsączonego tuńczyka i posiekane listki bazylii.
Całość przyprawiamy i dokładnie mieszamy
Następnie odcedzamy nadmiar wody na sicie i zostawiamy do przestygnięcia.
Paprykę konserwową dobrze odsączamy i dodajemy do marchewki i cebuli.
Warzywa miksujemy blenderem.
Na końcu dodajemy przecier pomidorowy, odsączonego tuńczyka i posiekane listki bazylii.
Całość przyprawiamy i dokładnie mieszamy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz