Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 2 marca 2015

SMAROWIDŁO PAPRYKOWE Z TUŃCZYKIEM I BAZYLIĄ


  • 2 marchewki
  • 2 duże cebule
  • papryka konserwowa
  • tuńczyk w sosie własnym 
  • przecier pomidorowy
  • świeże listki bazylii
  • przyprawy (sól, pieprz, suszone zioła) 


Marchew obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach, cebulę kroimy w kostkę i razem dusimy na patelni, pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. 
Następnie odcedzamy nadmiar wody na sicie i zostawiamy do przestygnięcia. 
Paprykę konserwową dobrze odsączamy i dodajemy do marchewki i cebuli. 
Warzywa miksujemy blenderem. 
Na końcu dodajemy przecier pomidorowy, odsączonego tuńczyka i posiekane listki bazylii. 
Całość przyprawiamy i dokładnie mieszamy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz