Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 21 kwietnia 2015

FASZEROWANE BURACZKI

  • 3 buraki
  • woreczek kaszy gryczanej
  • cebula mała czerwona
  • groszek w puszcze małe opakowanie
  • ser feta pół opakowania
  • 1/3 szklanki jogurtu greckiego
  • oliwa z oliwek
  • pieprz
  • rukola
Buraki upiecz w piekarniku ok 1,5 g w 190 stopniach zawinięte w folię aluminiową . 
Wystudź. Obrane buraki wydrąż dobrym nożem.
Wydrążone resztki buraka pokrój w drobną kosteczkę.
Ugotuj kaszę gryczaną zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Odcedź.
Do kaszy wkrusz trochę fety, łyżkę oliwy, pieprz, sól
Dodaj kosteczki cebuli.
Dodaj groszek i delikatnie wymieszaj.
Faszeruj buraki i natychmiast podawaj.

Krem z fety: 
fetę lekko rozdrobnić, jogurt i zblenować.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz