Łączna liczba wyświetleń

środa, 22 kwietnia 2015

GRILLOWANE ZAWINIĄTKO Z SEREM PLEŚNIOWYM

  • 200 g sera pleśniowego camembert
  • 4 placki tortilli
  • 1/3 szkl. zmiksowanych listków ziół: pietruszka, bazylia, tymianek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • kilka gałązek szczypioru
  • olej do posmarowania rusztu
  • oliwa do posmarowania tortilli z wierzchu
  • przyprawy: sól i pieprz
    Ser pokrój w paski ok. 2 cm.
    Zioła umyj i osusz, zmiksuj wraz z oliwą na gładką masę, a następnie przypraw solą i pieprzem. Plastry sera ułóż na tortilli, posmaruj ziołami i zawiń.
    Pokryj z wierzchu oliwą z oliwek i zawiąż szczypiorkiem.
    Grilluj na naoliwionym ruszcie po ok. 5 min z każdej strony aż ser się roztopi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz