- 200 g sera pleśniowego camembert
- 4 placki tortilli
- 1/3 szkl. zmiksowanych listków ziół: pietruszka, bazylia, tymianek
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- kilka gałązek szczypioru
- olej do posmarowania rusztu
- oliwa do posmarowania tortilli z wierzchu
- przyprawy: sól i pieprz
Ser pokrój w paski ok. 2 cm.
Zioła umyj i osusz, zmiksuj wraz z oliwą na gładką masę, a następnie przypraw solą i pieprzem. Plastry sera ułóż na tortilli, posmaruj ziołami i zawiń.
Pokryj z wierzchu oliwą z oliwek i zawiąż szczypiorkiem.
Grilluj na naoliwionym ruszcie po ok. 5 min z każdej strony aż ser się roztopi.
Łączna liczba wyświetleń
środa, 22 kwietnia 2015
GRILLOWANE ZAWINIĄTKO Z SEREM PLEŚNIOWYM
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz