- 2 szt awokado
- 1 cytryna
- 1 duża czerwona cebula
- 150 g wędzonego łososia
- 1 pomarańcza
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- 1-2 łyżki miodu
- 2 łyżeczki musztardy
- koperek
Awokado umyłam, przekroiłem na pół, usunąłem pestki.
Ostrożnie wydrążyłem miąższ.
Pokroiłam w cienkie plasterki, skropiłem sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny.
Cebule obrałam i pokroiłam w cienkie krążki.
Wędzonego łososia pokroiłem w cienkie plasterki,
Pomarańczę sparzyłam, obrałem, wyciąłam fileciki miąższu.
Sos :
oliwę, 2 łyżki wody, miód oraz musztardę wymieszałem.
Doprawia, solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Ukladam piramide : plastry awokado, czerwoną cebulę, łososia, pomarańczę.
Każdą porcję skropiłem sosem.
Dekoruje koperkiem
Łączna liczba wyświetleń
wtorek, 28 kwietnia 2015
PIRAMIDA Z AWOKADO
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz