Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 28 kwietnia 2015

PIRAMIDA Z AWOKADO

  • 2 szt awokado
  • 1 cytryna
  • 1 duża czerwona cebula
  • 150 g wędzonego łososia
  • 1 pomarańcza
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 1-2 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • koperek
    Awokado umyłam, przekroiłem na pół, usunąłem pestki. 
    Ostrożnie wydrążyłem miąższ. 
    Pokroiłam w cienkie plasterki, skropiłem sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny
    Cebule obrałam i pokroiłam w cienkie krążki.
    Wędzonego łososia pokroiłem w cienkie plasterki,
    Pomarańczę sparzyłam, obrałem, wyciąłam fileciki miąższu.


    Sos

    oliwę, 2 łyżki wody, miód oraz musztardę wymieszałem. 
    Doprawia, solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
    Ukladam piramide : plastry awokado, czerwoną cebulę, łososia, pomarańczę. 

    Każdą porcję skropiłem sosem. 
    Dekoruje koperkiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz