Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 13 lipca 2015

BÓB Z PIEKARNIKA


  •  1 kg bobu
  •  2 cebule
  •  4 ząbki czosnki
  •  1 łyżeczka soli
  •  2 łodyżki rozmarynu
  •  3 łyżeczki oliwy z oliwek
  •  ½ cytryny




Cebule i czosnek obieram i kroję w cienkie plastry.
W misce mieszam oliwę z czosnkiem, cebulą, solą i sokiem z cytryny.
Dodaję porwane listki rozmarynu.
Dokładnie mieszam z bobem.
Wykładam na blaszkę do pieczenia i piekę w temperaturze 200 stopni przez 30-40 minut pod przykryciem z foli.
Zdejmuję folię i wstawiam pod grill na 10 minut, żeby się przypiekł.
Staram się dwa razy przemieszać bób w trakcie pieczenia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz