Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 9 lipca 2015

PLASTRY OGÓRKA Z PASTA JAJECZNĄ

  • 1 awokado
  • 4 jajka
  • 1 pęczek bazylii
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 zielony ogórek
  • 1 łyżka majonezu
  • Sól
  • Pieprz

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
Przekładamy do miski.
Dodajemy posiekaną bazylię.
    Miąższ awokado kroimy z drobną kostkę i dodajemy do pozostałych składników razem z majonezem i sokiem z cytryny. 
    Całość mieszamy razem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
      Ogórka kroimy w plasterki o grubości około 5 mm. 
      Na wierzch każdego plasterka nakładamy odrobinę farszu. 
      Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

      Brak komentarzy:

      Prześlij komentarz