- 12 herbatników
- 1/2 kostki miękkiego masła
- 2/3 szklanki cukru
- 1/3 szklanki mleka
- aromat waniliowy
- niecała szklanka mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jajka
Zmiksować masło z cukrem na kremowa masę po czym dodawać po jednym jajku.
Następnie dodać aromat i pokruszone herbatniki, mąkę i proszek.
Następnie dodać aromat i pokruszone herbatniki, mąkę i proszek.
Miksując na niskich obrotach dodawaj mleko.
Piec 20-25 minut w 180 stopniach
Masa herbatnikowo-serowa
Masa herbatnikowo-serowa
- 12 herbatników
- 250 g serka mascarpone
- cukier puder do smaku
Zmiksować mascarpone z cukrem i pokruszonymi herbatnikami.
Chwile schłodzić w lodówce
Chwile schłodzić w lodówce
Rękaw cukierniczy napełnić kremem i dekorować cupcaki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz