Łączna liczba wyświetleń

sobota, 19 października 2013

HERBATNIKOWY CUPCAKE


  • 12 herbatników
  • 1/2 kostki miękkiego masła
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1/3 szklanki mleka
  • aromat waniliowy
  • niecała szklanka mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jajka
Zmiksować masło z cukrem na kremowa masę po czym dodawać po jednym jajku. 
Następnie dodać aromat i pokruszone herbatniki, mąkę i proszek.
Miksując na niskich obrotach dodawaj mleko.
Piec 20-25 minut w 180 stopniach

Masa herbatnikowo-serowa
  • 12 herbatników
  • 250 g serka mascarpone
  • cukier puder do smaku
 Zmiksować mascarpone z cukrem i pokruszonymi herbatnikami. 
Chwile schłodzić w lodówce
Rękaw cukierniczy napełnić kremem i dekorować cupcaki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz