- 1,5 szklanki startej marchewki
- szklanki mąki
- szklanki cukru
- szklanki oleju
- 2 jajka
- łyżeczki cynamonu
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 2 łyżki kakao
Mąkę przesiewam i łączę z solą, proszkiem , kakaoi cynamonem.
Olej mieszam z cukrem i jajkami, dodaje do tego marchewkę, następnie dodaje mieszankę mączną i napelniam papilotki.
Olej mieszam z cukrem i jajkami, dodaje do tego marchewkę, następnie dodaje mieszankę mączną i napelniam papilotki.
Piec 25 minut w 180 stopniach
Krem
- 300 g twarogu
- 2 łyżeczki masła
- 5 łyżek cukru pudru
- aromat waniliowy
Wszystkie skladniki laczymy ze soba i nakladamy szpryca na wystudzone muffinki, robiąc napierw dziurkę (drylownica do jabłek) i nakładając krem. Wierzch obsypujemy 'wydłubanym' ciastem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz