Łączna liczba wyświetleń

sobota, 19 października 2013

MARCHEWKOWE CUPCAKI Z KREMEM TWAROŻKOWYM

                       

  • 1,5 szklanki startej marchewki
  • szklanki mąki
  • szklanki cukru
  • szklanki oleju
  • 2 jajka
  • łyżeczki cynamonu
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 łyżki kakao
Mąkę przesiewam i łączę z solą, proszkiem , kakaoi cynamonem. 
Olej mieszam z cukrem i jajkami, dodaje do tego marchewkę, następnie dodaje mieszankę mączną i napelniam papilotki.
Piec 25 minut w 180 stopniach

  Krem
  • 300 g twarogu
  • 2 łyżeczki masła
  • 5 łyżek cukru pudru
  • aromat waniliowy
Wszystkie skladniki laczymy ze soba i nakladamy szpryca na wystudzone muffinki, robiąc napierw dziurkę (drylownica do jabłek) i nakładając krem. Wierzch obsypujemy 'wydłubanym' ciastem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz