Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 22 października 2013

PAPRYKA FASZEROWANA KOZIM SEREM

  • 185 g marynowanej papryki
  • 50 g posiekanych czarnych oliwek
  • 200 g miękkiego sera koziego
  • ząbek czosnku
  • pęczek bazylii
  • sól, pieprz
Wyjmij paprykę ze słoika i podziel na dwa płaty, oliwę pozostaw.
Przygotuj farsz: do koziego serka i ziół dodaj oliwki, czosnek i łyżkę oliwy ze słoika.
Starannie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. 
Małą łyżeczką, delikatnie nałóż farsz i zwiń papryki (możesz na 2-3 godziny wstawić do lodówki, by farsz stwardniał). 
Ułóż na półmisku i podawaj z gałązkami ziół.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz