Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 21 października 2013

RACUCHY Z JABŁKAMI


  • 1-2 jabłka
  • jajko
  • szklanka mąki
  • szklanka mleka
  • łyżka cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier puder do posypania
  • olej do smażenia
Mąkę z łyżeczka proszku do pieczenia przesiać do miski. 
Dodać jajko, mleko oraz cukier. Energicznie wymieszać tak aby nie powstały grudki. 
Można to zrobić za pomocą trzepaczki lun miksera, dla mnie wystarczyła łyżka.
Jabłko umyć, obrać i pokroić w bardzo cienkie plasterki. 
Wymieszać jabłka z ciastem.
Smażyć z obu stron na bardzo mocno nagrzanym oleju. 
Odsączyć na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz