Śliwki namocz w wodzie i rozgotuj na gęstą papkę.
Przetrzyj przez sito lub zmiksuj.
Migdały zalej gorącą wodą, odczekaj chwilę i usuń skórkę.
Pokrój w piórka i dodaj do przetartych śliwek.
Sos dopraw cukrem i pieprzem, dodaj kilka łyżek oleju.
Jeśli jest za mało kwaśny, dodaj sok z cytryny.
Śledzie z beczki namocz w mleku przez noc. Podziel filety na porcje (ok. 4 cm).
Układaj ciasno w słoiku, przekładając sosem śliwkowym.
Wstaw do lodówki, najlepsze będą po dwóch-trzech dniach od przygotowania.
Przetrzyj przez sito lub zmiksuj.
Migdały zalej gorącą wodą, odczekaj chwilę i usuń skórkę.
Pokrój w piórka i dodaj do przetartych śliwek.
Sos dopraw cukrem i pieprzem, dodaj kilka łyżek oleju.
Jeśli jest za mało kwaśny, dodaj sok z cytryny.
Śledzie z beczki namocz w mleku przez noc. Podziel filety na porcje (ok. 4 cm).
Układaj ciasno w słoiku, przekładając sosem śliwkowym.
Wstaw do lodówki, najlepsze będą po dwóch-trzech dniach od przygotowania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz