Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 22 października 2013

ŚLEDZIE W MAJERANKU I CZOSNKU


  • 500 g filetów śledziowych
  • 3/4 szklanki mejeranku
  • 5 ząbków czosnku
  • olej
Śledzie z beczki namocz w mleku przez noc.
Podziel filety na porcje (ok. 4 cm).
Przygotuj dwie miseczki: z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz z majerankiem.
Kawałki śledzia obtaczaj najpierw w czosnku a potem w majeranku i układaj ciasno w słoiku.
Całość zalej olejem (możesz użyć tego z tacki a następnie uzupełnić zwykłym) tak, żeby ryba była całkowicie zakryta.
Wstaw na kilka godzin do lodówki - najlepsze jednak będą po dwóch-trzech dniach od przygotowania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz