Śledzie z beczki namocz w mleku przez noc.
Podziel filety na porcje (ok. 4 cm).
Przygotuj dwie miseczki: z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz z majerankiem.
Kawałki śledzia obtaczaj najpierw w czosnku a potem w majeranku i układaj ciasno w słoiku.
Całość zalej olejem (możesz użyć tego z tacki a następnie uzupełnić zwykłym) tak, żeby ryba była całkowicie zakryta.
Wstaw na kilka godzin do lodówki - najlepsze jednak będą po dwóch-trzech dniach od przygotowania.
Przygotuj dwie miseczki: z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz z majerankiem.
Kawałki śledzia obtaczaj najpierw w czosnku a potem w majeranku i układaj ciasno w słoiku.
Całość zalej olejem (możesz użyć tego z tacki a następnie uzupełnić zwykłym) tak, żeby ryba była całkowicie zakryta.
Wstaw na kilka godzin do lodówki - najlepsze jednak będą po dwóch-trzech dniach od przygotowania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz