Łączna liczba wyświetleń

sobota, 26 października 2013

SNIKERDOODLES



  • 250 g mąki
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatałowej
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 125 g miekkiego masła
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 100 g cukru pudru
  • jajko
  • 1-2 łyżeczki cynamonu


Włączam piekarnik na 180 stopni.
Przesiewam mąkę, mieszam z solą, proszkiem do pieczenia i gałką muszkatołową.
W małej miseczce mieszam dwie łyżki cukru z łyżeczką cynamonu.
miksuję z cukrem na puszystą masę. 
Dodaję ekstrakt waniliowy i jajko, cały czas ucieram. 
Dodaję mąkę i wszystko miksuję na miękką, plastyczną masę.
Z masy formuję kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczam w cukrze z cynamonem. 
Układam na blasze w dużych odstępach. 
Piekę około 15 minut. 
Po wyjęciu z piekarnika zostawiam jeszcze na minutkę na blasze, a potem studzę na kratce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz