Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 28 października 2013

PIECZONE KOTLETY Z CIECIORKI




  • 2 I 1/2 szklanki ugotowanej cieciorki
  • 2 jajka
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • posiekana natka pietruszki
  • pieprz, sól
  • płatki chilli
  • szczypta cynamonu
  • kaszka kukurydziana do panierowania
Zmiksować ciecierzycę blenderem, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać, najlepiej dłonią. Formować kotlety (wyszło sześć),optaczać w kaszce układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub na silikonowej macie. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 30 minut, aż nabiorą rumianego koloru. Podawać z sosem jogurtowym, np. czosnkowym lub chrzanowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz