Łączna liczba wyświetleń

niedziela, 3 listopada 2013

PIECZEŃ RYBNA

  • 1 kg ryby mrożonej
  • cebula
  • bułka tarta do obsypania
  • bułka do namoczenia
  • jajko
  • 3 łyżki natki pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz
  • łyżeczka soku z cytryny
Rybę rozmrozić, zemleć w maszynce elektrycznej albo malakserze razem z cebulą, odciśniętą bułką. Dodać jajko, natkę, przyprawy, sok z cytryny. 
Można też dodać pokrojoną i wcześniej podgotowaną marchewkę, oliwki czy paprykę.
Formę wyłożyć folią aluminiową, posmarować olejem. 
Wlać masę. 
Posypać na wierzchu bułką tartą. Piec. ok. 40 - 50 min. w temp. 180 stopni. 
Po wyjęciu odstawić do ostygnięcia i dopiero wtedy wyjmować z formy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz