- 1 kg ryby mrożonej
- cebula
- bułka tarta do obsypania
- bułka do namoczenia
- jajko
- 3 łyżki natki pietruszki
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz
- łyżeczka soku z cytryny
Rybę rozmrozić, zemleć w maszynce elektrycznej albo malakserze razem z cebulą, odciśniętą bułką. Dodać jajko, natkę, przyprawy, sok z cytryny.
Można też dodać pokrojoną i wcześniej podgotowaną marchewkę, oliwki czy paprykę.
Można też dodać pokrojoną i wcześniej podgotowaną marchewkę, oliwki czy paprykę.
Formę wyłożyć folią aluminiową, posmarować olejem.
Wlać masę.
Posypać na wierzchu bułką tartą. Piec. ok. 40 - 50 min. w temp. 180 stopni.
Po wyjęciu odstawić do ostygnięcia i dopiero wtedy wyjmować z formy.
Wlać masę.
Posypać na wierzchu bułką tartą. Piec. ok. 40 - 50 min. w temp. 180 stopni.
Po wyjęciu odstawić do ostygnięcia i dopiero wtedy wyjmować z formy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz