Łączna liczba wyświetleń

niedziela, 3 listopada 2013

POR W SZYNCE


  • 2 pory
  • 8 plastrów dobrej szynki parmeńskiej
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • tarty ser
Pora umyć, pokroić w poprzek na kawałki szerokości plastrów szynki. 
Nie przekrajajcie pora wzdłuż bo się rozpadnie – kawałki mają mieć przekrój koła:)
Ugotować do miękkości w wodzie  – około 20 minut.
Zawinąć pora w szynkę i włożyć do naczynia żaroodpornego.
Jajka rozmieszać widelcem na gładką masę i zalać nią porowe zawiniątka.
dodać soli i pieprzu.
Całość oprószyć tartym, żółtym serem.
Wstawić danie na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni – piec aż jajko zetnie się delikatnie zyskując konsystencję musu a ser lekko zrumieni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz