Łączna liczba wyświetleń

sobota, 30 listopada 2013

TERRINA Z MATIJASÓW

  • 8 filetów matiasów
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 700 ml twarogu sernikowego
  • 1 cytryna
  • 100 ml zalewy z matiasów
  • 2 i 1/2 łyżki żelatyny
  • pieprz
  • 6-8 kromek chleba żytniego
  • 100 g masła
Matiasy pokrój w kostkę, koperek i szczypiorek posiekaj, wymieszaj z rybą i twarogiem. 
W rondelku podgrzej zalewę z wyciśniętym sokiem z cytryny. 
Żelatynę rozpuść w zalewie i ostudź. 
Wymieszaj z twarogiem i dopraw pieprzem.

Chleb posiekaj drobno lub zmiksuj w malakserze. 
Do okruchów dodaj roztopione masło, wymieszaj  i przenieś do wyłożonej folią spożywczą foremki. Ugnieć chleb na dnie foremki i wyłóż na wierzch warstwę twarogową. 
Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz