- 8 filetów matiasów
- 1 pęczek koperku
- 1 pęczek szczypiorku
- 700 ml twarogu sernikowego
- 1 cytryna
- 100 ml zalewy z matiasów
- 2 i 1/2 łyżki żelatyny
- pieprz
- 6-8 kromek chleba żytniego
- 100 g masła
Matiasy pokrój w kostkę, koperek i szczypiorek posiekaj, wymieszaj z rybą i twarogiem.
W rondelku podgrzej zalewę z wyciśniętym sokiem z cytryny.
Żelatynę rozpuść w zalewie i ostudź.
Wymieszaj z twarogiem i dopraw pieprzem.
W rondelku podgrzej zalewę z wyciśniętym sokiem z cytryny.
Żelatynę rozpuść w zalewie i ostudź.
Wymieszaj z twarogiem i dopraw pieprzem.
Chleb posiekaj drobno lub zmiksuj w malakserze.
Do okruchów dodaj roztopione masło, wymieszaj i przenieś do wyłożonej folią spożywczą foremki. Ugnieć chleb na dnie foremki i wyłóż na wierzch warstwę twarogową.
Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Do okruchów dodaj roztopione masło, wymieszaj i przenieś do wyłożonej folią spożywczą foremki. Ugnieć chleb na dnie foremki i wyłóż na wierzch warstwę twarogową.
Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz