- 1,5 szklanki mleka,
- 7 dag masła,
- cukier waniliowy,
- 3 łyżki kaszy manny,
- 15 dag chałwy waniliowej,
- 5 dag wiórków kokosowych
- 1/3 kostki margaryny,
- po łyżce kakao i mleka,
- 4 łyżki cukru.
- Ponadto:
- 30 szt. herbatników
- wiórki kokosowe
Krem:
zagotuj mleko z masłem i cukrem waniliowym.
Wsyp kaszę i gotuj, aż zgęstnieje.
Dodaj pokruszoną chałwę, wiórki, wymieszaj.
zagotuj mleko z masłem i cukrem waniliowym.
Wsyp kaszę i gotuj, aż zgęstnieje.
Dodaj pokruszoną chałwę, wiórki, wymieszaj.
Na folii ułóż 2 rzędy po 5 herbatników.
Polej ciepłym kremem, ułóż herbatniki.
Pokryj resztą kremu i herbatnikami.
Zagotuj składniki polewy, polej ciasto, posyp wiórkami.
Polej ciepłym kremem, ułóż herbatniki.
Pokryj resztą kremu i herbatnikami.
Zagotuj składniki polewy, polej ciasto, posyp wiórkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz