Łączna liczba wyświetleń

sobota, 7 grudnia 2013

CIASTO CHAŁWOWE


  •  1,5 szklanki mleka, 
  •  7 dag masła,
  •  cukier waniliowy, 
  •  3 łyżki kaszy manny,
  •  15 dag chałwy waniliowej,
  •  5 dag wiórków kokosowych
 Polewa: 
  • 1/3 kostki margaryny,
  •  po łyżce kakao i mleka,
  •  4 łyżki cukru.
  •  Ponadto: 
  • 30 szt. herbatników
  •  wiórki kokosowe

 Krem:
zagotuj mleko z masłem i cukrem waniliowym. 
Wsyp kaszę i gotuj, aż zgęstnieje. 
Dodaj pokruszoną chałwę, wiórki, wymieszaj.
Na folii ułóż 2 rzędy po 5 herbatników. 
Polej ciepłym kremem, ułóż herbatniki. 
Pokryj resztą kremu i herbatnikami. 
Zagotuj składniki polewy, polej ciasto, posyp wiórkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz