Łączna liczba wyświetleń

sobota, 4 stycznia 2014

PLASTRY BURAKA Z FARSZEM

  • duży burak
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • łyżeczka soli morskiej
  • szklanka  migdałów
  • sok z cytryny
  • po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu
  • twarog
  • puszka tunczyka
  • kapary
  • sol, pieprz
  • musztarda rosyjska

Buraka obieramy i kroimy w cienkie plastry o grubości 1 mm. 
Mieszamy oliwę, sok z cytryny i sól.
Powstałą marynatą polewamy plastry buraka i marynujemy je co najmniej przez godzinę. 
W tym czasie obieramy ze skórek namoczone przez noc migdały. 
Miksujemy z pozostałymi składnikami farszu na gładką masę, w razie potrzeby dodając odrobinę wody (konsystencja farszu powinna przypominać gęsty twarożek). 
Twarog miksujemy z odsaczonym tunczykiem dodajemy kapry i doprawiamy.
Nakładamy po łyżeczce farszu na środek każdego marynowanego plastra buraka i składamy plastry na pół

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz