- duży burak
- 3 łyżki oliwy
- 3 łyżki soku z cytryny
- łyżeczka soli morskiej
- szklanka migdałów
- sok z cytryny
- po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu
- twarog
- puszka tunczyka
- kapary
- sol, pieprz
- musztarda rosyjska
Mieszamy oliwę, sok z cytryny i sól.
Powstałą marynatą polewamy plastry buraka i marynujemy je co najmniej przez godzinę.
W tym czasie obieramy ze skórek namoczone przez noc migdały.
Miksujemy z pozostałymi składnikami farszu na gładką masę, w razie potrzeby dodając odrobinę wody (konsystencja farszu powinna przypominać gęsty twarożek).
Twarog miksujemy z odsaczonym tunczykiem dodajemy kapry i doprawiamy.
Nakładamy po łyżeczce farszu na środek każdego marynowanego plastra buraka i składamy plastry na pół
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz