Łączna liczba wyświetleń

niedziela, 9 marca 2014

MEKSYKAŃSKA ZUPA POMIDOROWA


  • 2 tortille
  • 2 łyżki oleju
  • 2 cebule
  • 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
  • 1-2 łyżki suszonego oregano
  • 2 puszki pomidorów
  • sól, pieprz
  • 2 kule (po 125 g) mozzarelli
  • 150 ml kwaśnej gęstej śmietany
Tortille podpiekamy w piekarniku, aż będą chrupiące. 
W garnku szklimy na oleju posiekaną cebulę, doprawiając pieprzem kajeńskim. 
Dodajemy oregano oraz zmiksowane pomidory z zalewą i gotujemy 10 minut. 
Doprawiamy solą i pieprzem. 
Mozzarellę kroimy w kostkę, układamy na talerzach i zalewamy gorącą zupą. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz