- 100 g mąki kukurydzianej
- 100 g mąki pszennej
- łyżeczka soli
- łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- pół łyżeczki kurkumy
- szczypta pieprzu
- 4 łyżki oleju
- 150 g wody
Wodę wraz z olejem należy doprowadzić do wrzenia i gorącym płynem zalać suche składniki. Wymieszać łyżką i odstawić do wystygnięcia.
Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta na pierogi.
Podsypujemy je mąką i wałkujemy na grubość około 1 mm.
Wycinamy trójkąciki lub inne kształty.
Układamy na blasze wyłożonej papierem i pieczemy 10 minut w piekarniku nagrzanych do 200 stopni.
Podsypujemy je mąką i wałkujemy na grubość około 1 mm.
Wycinamy trójkąciki lub inne kształty.
Układamy na blasze wyłożonej papierem i pieczemy 10 minut w piekarniku nagrzanych do 200 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz