Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 22 kwietnia 2014

DOMOWE NACHOS



  • 100 g mąki kukurydzianej
  • 100 g mąki pszennej
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • pół łyżeczki kurkumy
  • szczypta pieprzu
  • 4 łyżki oleju
  • 150 g wody
W misce wymieszać mąki z przyprawami.
Wodę wraz z olejem należy doprowadzić do wrzenia i gorącym płynem zalać suche składniki. Wymieszać łyżką i odstawić do wystygnięcia.
Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta na pierogi.
Podsypujemy je mąką i wałkujemy na grubość około 1 mm. 
Wycinamy trójkąciki lub inne kształty. 
Układamy na blasze wyłożonej papierem i pieczemy 10 minut w piekarniku nagrzanych do 200 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz