Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 12 maja 2014

BROKUŁOWA SAŁATKA Z ORZECHAMI


  • 1 łyżka oliwy
  • 1/4 szklanki orzeszków
  • 1 roztarty ząbek czosnku
  • 2 spore brokuły
  • 1/3 szklanki białego wina lub wytrawnego sherry
  • 1/4 szklanki suszonej zurawiny
  • sól
  • pieprz
Rozgrzej oliwę w dużym, płaskim rondlu, wsyp orzeszki i upraż na złoto (1-2 minuty). 
Dodaj czosnek, a po minucie różyczki brokułów, alkohol
Przykryj, gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż brokuły będą miękkie (7-10 minut). 
Przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem, wymieszaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz