Łączna liczba wyświetleń

niedziela, 16 listopada 2014

ROŻKI Z MIĘSEM MIELONYM


  • Rożki waflowe
  • 50dkg mielonej łopatki wieprzowej
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki gęstej śmietany 18 %
  • 2 łyżki bułki tartej
  • natka pietruszki
  • sól,pieprz, vegeta, dowolne przyprawy

Cebulę pokroić w kostkę , zeszklić na maśle,dodać do niej marchewkę startą na średniej tarce i chwilę razem smażyć.
Mięso mielone przełożyć do miski,dodać usmażoną cebulę z marchewką,śmietanę,natkę pietruszki,bułkę tartą,przyprawy i wymieszać. Masą mięsną nadziać rożki waflowe. Piec w piekarniku  50min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz