Łączna liczba wyświetleń

środa, 18 lutego 2015

JOGURTOWA BABKA CZEKOLADOWA

  • 125 g masła
  • 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków
  • 2 jajka
  • 1 szklanka kremowego jogurtu greckiego
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • pół szklanki kakao

Mąkę, kakao, sodę, proszek przesiać, odłożyć.
Masło i cukier utrzeć mikserem, do otrzymania jasnej i puszystej masy.
Wbijać jajka, kolejno, jedno po drugim, cały czas ucierając. 
Mąkę dodawać na zmianę z jogurtem, miksując tylko do połączenia składników
Formę do babki wysmarować masłem i oprószyć mąką pszenną. 
Ciasto przełożyć do formy
Piec w temperaturze 150ºC przez 45 - 60 minut




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz