- 2 tabliczki deserowej /bialej(posiekanej) czekolady
- 12 dag miękkiego masła
- 3 jajka
- 1 szklanka cukru
- szczypta soli
- 1 szklanka mąki pszennej
- 3 łyżki naturalnego kakao
- 12 wydmuszek
Zdejmujemy z ognia.
Miksujemy na puszystą masę jajka z cukrem, dodajemy lekko przestudzoną czekoladę, dokładnie mieszamy.
Łączymy mąkę z solą i kakao, dodajemy do masy,
Wypełniamy skorupki do 2/3 wysokości.
Gnieciemy folię aluminiową tak, aby można było postawić na niej jajka pionowo (otworem do góry) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 20-25 minut.
Po upieczeniu odcinamy ciasto, które wypłynęło i obieramy jajka do połowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz