Łączna liczba wyświetleń

środa, 25 marca 2015

CIASTKO W SKORUPCE

  • 2 tabliczki  deserowej /bialej(posiekanej) czekolady
  • 12 dag miękkiego masła
  • 3 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • szczypta soli
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 3 łyżki naturalnego kakao
  • 12 wydmuszek
Roztapiamy na parze czekoladę z masłem
Zdejmujemy z ognia. 
Miksujemy na puszystą masę jajka z cukrem, dodajemy lekko przestudzoną czekoladę, dokładnie mieszamy.
Łączymy mąkę z solą i kakao, dodajemy do masy,
Wypełniamy skorupki do 2/3 wysokości. 
Gnieciemy folię aluminiową tak, aby można było postawić na niej jajka pionowo (otworem do góry) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 20-25 minut. 
Po upieczeniu odcinamy ciasto, które wypłynęło i obieramy jajka do połowy. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz