Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 30 marca 2015

MASA CUKROWA Z GALARETKĄ

  •  50 g cukru pudru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka galaretki owocowej
  • 1 łyżka wody
Galaretkę rozpuszczamy w ciepłej wodzie.
Z przesianego cukru z mąką odkładamy na bok jedną kopiastą łyżkę. 
Do reszty wlewamy rozpuszczoną galaretkę i dokładnie mieszamy łyżką – na tym etapie masa ma konsystencję budyniu. 
Kiedy nie ma już żadnych grudek dodajemy resztę cukru i mąki i zagniatamy w rękach.
Gotowa masa powinna mieć konsystencję miękkiej plasteliny. 
Dobrze nada się do porycia babeczek czy wycięcia prostych kwiatków  
Kiedy nie robimy akurat ozdób musimy szczelnie owinąć ją folią spożywczą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz