- 50 g czekolady
- przezroczysta folia kuchenna
- 23 g miodu
Łączymy czekoladę z miodem,
Masę czekoladową (nie może być gorąca) przelewamy na folię, zamykamy brzegi i rozgniatamy ręką, tak żeby uzyskać cienki placek.
Odstawiamy do stężenia w temperaturze pokojowej na co najmniej 12 godzin.
Po około 12 godzinach w folii czekolada jest gotowa do użycia. Jeśli wydaje się być zbyt miękka, żeby wyciągną ją z folii można włożyć ją na chwilę do lodówki.
Masę czekoladową (nie może być gorąca) przelewamy na folię, zamykamy brzegi i rozgniatamy ręką, tak żeby uzyskać cienki placek.
Odstawiamy do stężenia w temperaturze pokojowej na co najmniej 12 godzin.
Po około 12 godzinach w folii czekolada jest gotowa do użycia. Jeśli wydaje się być zbyt miękka, żeby wyciągną ją z folii można włożyć ją na chwilę do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz