Łączna liczba wyświetleń

środa, 4 marca 2015

SAŁATKA WARSTWOWA Z RZODKIEWKĄ


  • 6 jajek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 250 g żółtego sera
  • 2 pęczki rzodkiewki
  • 5 - 6 łyżek majonezu
  • sól, pieprz do smaku

Jajka gotujemy na twardo. 
Po przestudzeniu ścieramy na tarce o dużych oczkach i  przekładamy do szklanego naczynia ( ładnie prezentuje się). 
Posypujemy solą  i pieprzem  do smaku. 
Jako drugą warstwę równomiernie rozprowadzamy majonez.  
Na to dajemy drobno posiekany szczypiorek. 
Jako kolejną warstwę dajemy starty na tarce o dużych oczkach żółty ser. 
Ostatnią warstwą jest  starta rzodkiewka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz