Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 9 marca 2015

WYTRAWNE MUFFINY Z RYŻEM

  • 1 szklanka ugotowanego ryżu naturalnego
  • pół cebuli pokrojoną w kostkę
  • pół papryki czerwonej pokrojoną w drobną kosteczkę
  • pół papryki zielonej pokrojoną w drobną kosteczkę
  • 2 łyżki kukurydzy z puszki
  • 2 łyżki zielonego groszku
  • pół szklanki oleju
  • 1 szklanka mleka lub maślanki
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pieprz
  • papryka w proszku
  • posiekana natka pietruszki
Mleko wymieszać z jajkami, olejem, warzywami i natką. 
Osobno wymieszać mąkę z solą, proszkiem do pieczenia, papryką w proszku i pieprzem. 
Połączyć suche składniki z mokrymi. 
Na koniec wmieszać ryż. 
Ciasto rozłożyć do foremek na muffiny, wyłożonych papilotkami. 
Piec 30-35 min w 180 st. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz