Łączna liczba wyświetleń

środa, 29 kwietnia 2015

BRYTYJSKIE BUŁECZKI

Suche:
  • 400 g mąki 
  • 50 g brązowego cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli morskiej
Mokre: 

  • 100 g zimnego masła
  • 2 jajek 
  • mleko, należy dodać taka ilość, aby w połączeniu z jajkami uzyskać 250 mililitrów 




Masło wymieszać z mąką, proszkiem i cukrem. 
Dodać mleko, zostawiając dwie łyżki na posmarowanie bułeczek. 
Dobrze wyrobić, a następnie rozwałkować na grubość ok. półtora centymetra. 
Szklanką wycinać krążki, układać na blasze i posmarować zostawionym mlekiem z jajkami. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 220°C przez 15 minut.  
Podawać na ciepło lub zimno. 
( Składniki na 16 bułeczek)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz