- 400 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
- 300 ml przecieru pomidorowego
- czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- czerwona papryka
- puszka czerwonej fasoli
- puszka kukurydzy
- połowa papryczki chilli
- słodka i ostra papryka
- sól, pieprz
- 4 tortille
Cebulę pokrojoną w kostkę szklimy na patelni, pod koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i drobno pokrojoną papryczkę chilli.
Do cebuli dorzucamy mięso i smażymy.
Gdy mięso będzie gotowe dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę, po chwili dorzucamy kukurydzę i fasolę.
Na końcu dodajemy przecier i przyprawy.
Całość dusimy do miękkości.
Farsz nakładamy na tortillę, którą zawijamy w kulon lub składamy w kopertę.
Tortillę podsmażamy na grillu.
W wersji wegetariańskiej dodajemy zamiast mięsa np twaróg wędzony
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz