Łączna liczba wyświetleń

sobota, 25 kwietnia 2015

GRILLOWANE BURRITO

  • 400 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 300 ml przecieru pomidorowego
  • czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • czerwona papryka
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka kukurydzy
  • połowa papryczki chilli
  • słodka i ostra papryka
  • sól, pieprz
  • 4 tortille

Cebulę pokrojoną w kostkę szklimy na patelni, pod koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i drobno pokrojoną papryczkę chilli.
Do cebuli dorzucamy mięso i smażymy.
Gdy mięso będzie gotowe dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę, po chwili dorzucamy kukurydzę i fasolę.
Na końcu dodajemy przecier i przyprawy.
Całość dusimy do miękkości.
Farsz nakładamy na tortillę, którą zawijamy w kulon lub składamy w kopertę.
Tortillę podsmażamy na grillu.
W wersji wegetariańskiej dodajemy zamiast mięsa np twaróg wędzony

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz