Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 20 kwietnia 2015

KASZTANKI

  • 100 g masła
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 2 - 3 łyżki naturalnego kakao
  • 200 g herbatników
  • 1 łyżka 2 łyżki wódki
Herbatniki rozdrabniam przy pomocy blendera. 
Miękko masło ucieram z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. 
Następnie dodaję przesiane kakao, dokładnie mieszam. 
Po czym wlewam alkohol i ponownie mieszam. 
Na koniec wsypuję zmielone herbatniki (3 łyżki odkładam do obtoczenia kulek), dokładnie mieszam.
Z powstałej masy formuję niewielkie kuleczki. 
Obtaczam wszystkie w zmielonych herbatnikach. 
Wstawiam do lodówki w celu schłodzenia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz