Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 20 kwietnia 2015

KURZE ROLADKI Z NIESPODZIANKĄ

  • 3 filety z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • suszony tymianek
  • olej
  • 2 gruszki
Farsz do roladek:
  •  100 g gorgonzoli
  •  2 małe gruszki
  •  1 garśc drobniutko posiekanych orzechów włoskich
Gorgonzolę rozdrabniamy w miseczce widelcem, dodajemy do niej drobno posiekane orzechy oraz starte na grubych oczkach i odciśnięte z nadmiaru soku gruszki.
Mieszamy do czasu, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą.
Filety delikatnie rozklepujemy , solimy i pieprzymy.
Na mięso nakładamy farsz, ale nie rozsmarowujemy go do samych boków, aby nie wypłynął podczas obsmażania.
Roladki zwijamy i spinamy wykałaczkami.
Roladki obsmażamy na złoto ze wszystkich na mocno rozgrzanym oleju a następnie układamy w żaroodpornym naczyniu i posypujemy tymiankiem.
Dookoła mięsa układamy pokrojone na ćwiartki gruszki.
Naczynie przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
Pieczemy około 35 minut, a następnie zdejmujemy pokrywkę i dopiekamy jeszcze 15 minut, aby mięso lekko się zarumieniło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz