Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 21 kwietnia 2015

KOPUŁA Z KALAFIORA

  • 1 nieduży kalafior (ok. 1 kg),
  • 0,5 szkl. jogurtu greckiego,
  • sok z połowy limonki,
  • 0,5 łyżeczki chili,
  • 0,5 łyżki kminku,
  • 1 zmiażdżony ząbek czosnku,
  • 0,5 łyżeczki curry,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 1 łyżka oleju
z umytego kalafiora usunąć liście i całą łodygę, osuszyć. płaską blaszkę do pieczenia posmarować na dnie olejem. z jogurtem wymieszać czosnek, sok limonki i przyprawy. pastę nałożyć na kalafior, dokładnie go pokrywając. przełożyć na blachę i piec w 200 st. C około 50 minut, aż będzie mocno przyrumieniony. 
przed krojeniem odstawić na 10 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz