Łączna liczba wyświetleń

środa, 22 kwietnia 2015

SAŁATKA SURIMI

  • 1 opakowanie paluszków krabowych
  • 1 pęczek świeżej rzodkiewki
  • 1 pęczek świeżego szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
Rzodkiewki myjemy, odcinamy zielone części i kroimy na cienkie plasterki. 
Wkładamy do naczynia i posypujemy solą, aby puściły soki. 
Odstawiamy na 10 minut. 
Paluszki krabowe kroimy na ok. 1 cm kostkę. 
Szczypiorek drobno siekamy. 
Paluszki i szczypior dodajemy do rzodkiewek. 
Dodajemy łyżkę majonezu (który stworzy sos wraz z sokiem rzodkiewki), doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i gotowe. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz