Łączna liczba wyświetleń

środa, 22 kwietnia 2015

SAŁATKA MEXICANA

  • 0,5 kg mięsa mielonego,
  • 2 czerwone cebule,
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • pół główki sałaty,
  • 3 pomidory,
  • 0,5 kg pieczarek,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 0,5 l jogurtu naturalnego,
  • 6 łyżek majonezu,
  • 200 g sera żółtego,
  • paczka chipsów tortilla,
  • pieprz, sól.


Cebulę obrać i drobno posiekać.
Mięso usmażyć, w połowie dodając cebulkę i koncentrat pomidorowy, wystudzić.
Pieczarki umyć, obrać, pokroić w plasterki, usmażyć.
Sałatę umyć, wysuszyć, porwać na drobne kawałki, wrzucić na dno dużej, najlepiej przezroczystej miski.
Pomidory umyć, pokroić w kostkę i położyć na sałatę.
Na pomidory położyć ostudzone mięso mielone.
Na mięso położyć pieczarki.
Kukurydzę odsączyć i położyć na pieczarki.
Fasolę odsączyć i położyć na kukurydzę.
Jogurt wymieszać z majonezem, posolić i popieprzyć do smaku, polać nim sałatkę.
Ser zetrzeć na tarce i posypać nim sałatkę.
Chipsy pokruszyć i posypać nimi sałatkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz