Łączna liczba wyświetleń

środa, 1 kwietnia 2015

ŚLEDZIE Z AWOKADO I BURAKIEM


  •  1 duża cebula (pokrojona w drobną kosteczkę)
  •   1 duże awokado (drobno pokrojone)
  •   4 jajka ugotowane na twardo (drobno pokrojone
  •   Słoik buraków ćwikłowych – wiórki
  •   5 łyżek majonezu
  •   5 łyżek chrzanu
  •   4 większe śledzie w oleju (pokrojone w większą kostkę)
Do kieliszka dodajemy najpierw buraki, następnie jajko, awokado, sos, śledzie, cebulę i na końcu całość jeszcze raz polewamy sosem.
śledzie pod pierzynkąprzepis na śledzie z jajkiem, burakiem
Przygotowanie sosu
5 łyżek majonezu  mieszamy z pięcioma łyżkami chrzanu. 

Następnie dodajemy sól i pieprz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz