Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 14 kwietnia 2015

TARTA O SPODZIE Z KUSKUSU Z TWAROGOWYMI PORAMI I MARCHEWKĄ


  • 200 g kuskusu
  • 3jajka
  • 2pory
  • 2marchewki
  • pieprz sol
  • kostka twarogu wedzonego
  • bulion do zalania kuskusu
  • czerwona cebula
  • lyzka oleju kokosowego
Kuskus zalewamy goracym bulionem( 2cm ponad kasze) i zostawiam do ostyniecia , mieszajac widelcem co jakis czas. 
Marchewke kroimi we wstazki obieraczka , pora w slupki, cebule w pol-piorka i przesmazamy na oleju, az zmniejszy swoja objetosc i sie udusi. 
Doprawiamy. 
Do ostudzonego farszu dodajemy twarog i 2 jajka. 
Do kaszy dodajemy 1 jajko i laczymy. 
Do silikonowej formy 'tarcianej' wykladamy mase kuskusowa i dobrze dociskamy. 
Piekranik nastawic na 200 st i podpiec spod 7min. 
Nastepnie dolozyc farsz i zapiekac jeszcze 15min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz