Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 14 kwietnia 2015

WOŁOWINA W CYDRZE


  • 0,5 kg wołowiny na gulasz
  • 1 marchew
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 2 średnie cebule
  • 1  jabłko
  • 40 g masła
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 250 ml dość wytrawnego cydru
  • 150 ml wołowego bulionu
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz
  • 2/3 łyżeczki tymianku
 Mięso umyć i pokroić w kostkę, smażyć na oleju i dwóch łyżkach masła przez 5-6 min rumieniąc ze wszystkich stron na dość mocno rozgrzanym tłuszczu. 
Następnie dodać umyte i pokrojone marchewkę i cebulę, opruszyć mąka i smażyć 3 minuty.dolać cydru dorzucić jabłka starkowane na tarce  dodać zmiażdżony czosnek, wlać bulion posolić, popieprzyć dodać cały tymianek i dusić przez ok 1 – 1,5 godziny tak aby wołowina była miękka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz