- 150 g margaryny
- 3/4 szklanki cukru
- 3 jajka
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 2,5 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- niepełna szklanka kefiru
- szczypta soli
Miękką margarynę utrzeć z cukrem.
Dodawać jajka, po jednym, ciągle ucierając.
Dodać ekstrakt, sól i mąkę wymieszaną z proszkiem na zmianę z kefirem.
Dokładnie zmiksować.
Nakładać do papilotek (do połowy wysokości), nadziewać serem i przykryć wierzch odrobiną ciasta. Piec 25 min. w 180 st. C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Nadzienie
- ok. 300 g białego sera
- 4 łyżki cukru
- łyżka cukru z wanilią
- żółtko
Twaróg rozgnieść widelcem, dodać oba rodzaje cukru, żółtko i wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz