Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 2 czerwca 2015

MUFFINKI JAK DROŻDŻÓWKI

  • 150 g margaryny
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • niepełna szklanka kefiru
  • szczypta soli

Miękką margarynę utrzeć z cukrem.
Dodawać jajka, po jednym, ciągle ucierając.
Dodać ekstrakt, sól i mąkę wymieszaną z proszkiem na zmianę z kefirem.
Dokładnie zmiksować.
Nakładać do papilotek (do połowy wysokości), nadziewać serem i przykryć wierzch odrobiną ciasta. Piec 25 min. w 180 st. C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Nadzienie
  • ok. 300 g białego sera
  • 4 łyżki cukru
  • łyżka cukru z wanilią
  • żółtko


Twaróg rozgnieść widelcem, dodać oba rodzaje cukru, żółtko i wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz