Łączna liczba wyświetleń

piątek, 26 czerwca 2015

NADZIEWANE KOTLETY NA PATYKU

  • 2 podwójne filety z kurczaka średnie
  • kilka plastrów boczku wędzonego (pokrojone w kostkę) 
  • 3 małe ogórki konserwowe (pokrojone w grubsze plasterki)
  • cebulka perłowa marynowana
  • 2 kawałki czerwonej papryki marynowanej (pokrojone w kostkę)
  • kilka plastrów szynki gotowanej (pokrojonej w kostkę)
  • 2 plastry ananasa (pokrojone w kostkę)
  • sól, pieprz, curry
  • jajko
  • mąka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Fileta z kurczaka dobrze umyć.
Rozkroić i rozbić dosyć cienko. 
Posolić z każdej strony, oprószyć curry i pieprzem.
Przygotować długie, drewniane patyczki do szaszłyków. 
Warzywa, boczek i szynkę nadziać na przemian na patyczek, pozostawiając z każdego końca po 2 cm. 
Tak przygotowane szaszłyki owinąć filetem, i zapanierować w mące, jajku i bułce. 
Smażyć na oleju, na złoty kolor z każdej strony.  
Przed podaniem wyciągnąć patyczek i przekroić kotlety wzdłuż dla lepszego efektu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz