- 2 podwójne filety z kurczaka średnie
- kilka plastrów boczku wędzonego (pokrojone w kostkę)
- 3 małe ogórki konserwowe (pokrojone w grubsze plasterki)
- cebulka perłowa marynowana
- 2 kawałki czerwonej papryki marynowanej (pokrojone w kostkę)
- kilka plastrów szynki gotowanej (pokrojonej w kostkę)
- 2 plastry ananasa (pokrojone w kostkę)
- sól, pieprz, curry
- jajko
- mąka
- bułka tarta
- olej do smażenia
Fileta z kurczaka dobrze umyć.
Rozkroić i rozbić dosyć cienko.
Posolić z każdej strony, oprószyć curry i pieprzem.
Przygotować długie, drewniane patyczki do szaszłyków.
Warzywa, boczek i szynkę nadziać na przemian na patyczek, pozostawiając z każdego końca po 2 cm.
Tak przygotowane szaszłyki owinąć filetem, i zapanierować w mące, jajku i bułce.
Smażyć na oleju, na złoty kolor z każdej strony.
Przed podaniem wyciągnąć patyczek i przekroić kotlety wzdłuż dla lepszego efektu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz