Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 29 czerwca 2015

CIASTO BUDYŃ -TRUSKAWKA




  • http://judymuffin.blogspot.ie/2013/10/najlepsze-ciasto-kruche-na-spody.html
  • słoik dżemu truskawkowego
  • budyń
  • 3 szklanki mleka
  • 3 białka
  • 6 łyżek cukru
  • 2 łyżki soku z cytryny

Ciasto zagniatam z powyższego przepisu.

Budyń gotuje w 3 szklankach mleka dodając 3 łyżki cukru.
Z białek ubijam pianę, pod koniec ubijania dodaje cukier i sok z cytryny.
Na podpieczone ciasto(pół) -piekę około 10min nakładam dżem, następnie budyń, resztę dżemu i ubitą pianę z białek.
Na samą górę kładę rozwałkowaną drugą połowę ciasta. Piekę do zrumienienia.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz