Łączna liczba wyświetleń

piątek, 19 czerwca 2015

SERNIK Z ROSĄ

Ciasto:

  • 2 szklanki mąki
  • 20 dkg margaryny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 żółtka

Masa serowa:

  • 70 dkg sera 
  • 3 całe jajka
  • 2 szklanki mleka
  • budyń śmietankowy
  • 1/2 szklanki oleju
  • starta skórka z pomarańczy
  • trochę więcej niż 1/2 szklanki cukru

Piana:

  • 3 białka
  • 1/2 szklanki cukru


Zagnieść ciasto z podanych składników i wyłożyć na wysmarowana tłuszczem blaszkę.
W nagrzanym piekarniku do 180°C piec przez 10 min.
Dokładnie zmiksować składniki masy serowej i wlać na podpieczone ciasto.
Sernik piec przez ok. 45 min w 180°C.
Ubić piane z białek na sztywno i powoli dodawać cukier.
Na 10 min. przed końcem
pieczenia wyłożyć piane na ciasto, rozsmarować i zapiec.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz