- 2 szklanki mąki
- 20 dkg margaryny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki cukru
- 3 żółtka
Masa serowa:
- 70 dkg sera
- 3 całe jajka
- 2 szklanki mleka
- budyń śmietankowy
- 1/2 szklanki oleju
- starta skórka z pomarańczy
- trochę więcej niż 1/2 szklanki cukru
Piana:
Zagnieść ciasto z podanych składników i wyłożyć na wysmarowana tłuszczem blaszkę.
W nagrzanym piekarniku do 180°C piec przez 10 min.
Dokładnie zmiksować składniki masy serowej i wlać na podpieczone ciasto.
Sernik piec przez ok. 45 min w 180°C.
Ubić piane z białek na sztywno i powoli dodawać cukier.
Na 10 min. przed końcem
pieczenia wyłożyć piane na ciasto, rozsmarować i zapiec.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz