Łączna liczba wyświetleń

piątek, 19 czerwca 2015

PIECZONE SAJGONKI

  • pół główki kapusty pekińskiej
  • cebula
  • 3 średnie marchewki
  • 2 garście zielonych oliwek
  • olej kokosowy
  • ziarna kolendry
  • suszona papryczka chilli
  • ziarna gorczycy
  • 3 ząbki czosnku
  • sos sojowy
  • sos worcestershire
  • sól, pieprz
  • szczypiorek
  • 10 papierków ryżowych

Podsmażamy na oleju kokosowym cebulę i szczypiorek pokrojony w drobną kostkę.
Dodajemy marchewki pokrojone w 'szczupłe' słupki i drobno pociętą kapustę.
Smażymy, podlewając zalewą z oliwek.
W moźdźierzu rozdrabniamy czosnek, papryczkę, ziarna z odrobiną soli i pieprzu.
Dodajemy do reszty składników, razem z oliwkami, pokrojonymi w słupki.
Podlewamy chlustem sosu sojowego i worcestershire.
Dusimy aż marchewka trochę zmięknie a cały płyn odparuje.
W razie potrzeby dosalamy.
Wystudzony farsz nakładamy na papier ryżowy i zawijamy.
Czekamy aż troche przeschną i wkładamy do piekarnika na 20-30 min w 180 st.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz