- pół główki kapusty pekińskiej
- cebula
- 3 średnie marchewki
- 2 garście zielonych oliwek
- olej kokosowy
- ziarna kolendry
- suszona papryczka chilli
- ziarna gorczycy
- 3 ząbki czosnku
- sos sojowy
- sos worcestershire
- sól, pieprz
- szczypiorek
- 10 papierków ryżowych
Podsmażamy na oleju kokosowym cebulę i szczypiorek pokrojony w drobną kostkę.
Dodajemy marchewki pokrojone w 'szczupłe' słupki i drobno pociętą kapustę.
Smażymy, podlewając zalewą z oliwek.
W moźdźierzu rozdrabniamy czosnek, papryczkę, ziarna z odrobiną soli i pieprzu.
Dodajemy do reszty składników, razem z oliwkami, pokrojonymi w słupki.
Podlewamy chlustem sosu sojowego i worcestershire.
Dusimy aż marchewka trochę zmięknie a cały płyn odparuje.
W razie potrzeby dosalamy.
Wystudzony farsz nakładamy na papier ryżowy i zawijamy.
Czekamy aż troche przeschną i wkładamy do piekarnika na 20-30 min w 180 st.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz