- 250 g sucharów
- 50 g prażonej cebuli
- 100 g masła
- oregano, sól
- 500 g mascarpone
- 2 łyżki chrzanu
- 2 duże korzenie selera
- 3 jajka
- pieprz, sól
- 300 g pomidorów cherry
- świeża baz
- 150 g wędzonego łososia
Sucharki miksujemy z masłem, cebulką prażoną, solą, bazylią i oregano.
Masę wykładamy na pergamin.
Zapiekamy około 10 minut.
Ser ucieramy z jajkami, dodajemy zmiksowany ugotowany seler, chrzan.
Doprawiamy solą, pieprzem.
Masę wylewamy na podpieczony spód i wstawiamy do piekarnika na temp. 170 stopni na około 30 minut.
Pomidory smarujemy oliwą, skrapiamy octem i posypujemy solą oraz pieprzem.
Pieczemy w temp. 170 stopni.
Ciasto serowe podajemy z pieczonymi pomidorami, świeżą bazylią i kawałkami łososia wędzonego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz