Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 22 października 2013

CIASTO SEROWE Z PIECZONYMI POMIDORAMI I ŁOSOSIEM

                   

  • 250 g sucharów
  • 50 g prażonej cebuli
  • 100 g masła
  • oregano, sól
  • 500 g mascarpone
  • 2 łyżki chrzanu
  • 2 duże korzenie selera
  • 3 jajka
  • pieprz, sól
  • 300 g pomidorów cherry
  • świeża baz
  • 150 g wędzonego łososia
    Sucharki miksujemy z masłem, cebulką prażoną, solą, bazylią i oregano. 
    Masę wykładamy na pergamin. 
    Zapiekamy około 10 minut. 
    Ser ucieramy z jajkami, dodajemy zmiksowany ugotowany seler, chrzan. 
    Doprawiamy solą, pieprzem. 
    Masę wylewamy na podpieczony spód i wstawiamy do piekarnika na temp. 170 stopni na około 30 minut. 
    Pomidory smarujemy oliwą, skrapiamy octem i posypujemy solą oraz pieprzem. 
    Pieczemy w temp. 170 stopni. 
    Ciasto serowe podajemy z pieczonymi pomidorami, świeżą bazylią i kawałkami łososia wędzonego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz